CRANIO SACRAAL MASSAGE2017-12-24T13:54:18+00:00

CRANIO SACRAAL MASSAGE

Cranio sacraal massage Losje massage Utrecht

Cranio sacraal massage

bestaat eigenlijk niet, want het is een vorm van therapie, lichaamsgerichte therapie.
Een prachtige therapie. Wat zonde als dat niet in de vorm van een massage aangeboden kan worden. Kan dat niet?
Bij Losjes Massage kan dat wel.

Cranio sacraal massage: de uitvoering
Na een korte inleiding worden specifieke plaatsen op het hoofd aangeraakt, drie minuten lang, vervolgens drie minuten niet(s). De aanraking is zeer licht en vrijwel uitsluitend met vingertoppen. De kleding blijft aan.
Om het gewenste effect te bereiken (de zeer diepe ontspanning) wordt deze massage uitsluitend als minimaal 60 minuten massage aangeboden.

Cranio Sacraal massage: de werking
Het aanraken van de voeten en chakra’s is in feite een voorbereiding, een soort warming up, voor het belangrijkste deel van de massage: het subtiele aanraken van de schedel. De specifieke plekken zijn die waar de stroom van het hersenvocht (hersenliquor) het best gemanipuleerd kan worden. Manipuleren in de positieve zin van het woord. Het hersenvocht wordt namelijk opgehoopt alsof iemand een dammetje in een beekje bouwt. Wanneer dan na drie minuten het dammetje wordt weg gehaald, stroomt het hersenvocht rijkelijk via het ruggenmerg het lichaam in en ‘masseert’ daar als het ware alle zenuwen die de nek en ruggenwervel verlaten: het toppunt van relaxatie.

Pim Vree zegt daarover: ‘ik heb veel ervaring met vele soorten massages. Als het om diepe ontspanning gaat, dan is er geen betere dan Cranio sacraal. De ontspanning gaat zó diep dat je na afloop zeker 10 minuten nodig hebt om ‘wakker’ te worden.’ Dat is ook de reden dat wij onze klanten na afloop van een Cranio sacraal massage bijna ‘verplicht’ nog even bij laten komen, wat water en soms een lekker snoepje geven…

Boek nu